Öntözőrendszer? Megéri az tuti!

Öntözőrendszer? Megéri az tuti!
5 (100%) 13 Szavazat

öntözőrendszer házilag
öntözőrendszer házilag

Öntözőrendszer telepítés házilag is kivitelezhető

Itt a tavasz, és már nem csak a naptár szerint (csillagászati), ezt már a növények (meteorologiai) és az asszony is érzi, mert kiadta a feladatot, öntözőrendszer kell nekünk, ha már a szomszédnak is van, nehogy már nekünk ne legyen!

Utánanéztem a neten és ezt találtam: http://kertgondozok.hu/ontozorendszer-telepitese-hazilag/ ez nagyon jó, és van második rész is. Sose találnák ki: Öntözőrendszer telepítése házilag II. a címe. Egy dolgot azonnal leszűrtem, az öntözőrendszer, nem egyszerű és nem olcsó, DE: ha nem akarom minden estémet és hajnalomat locsolással tölteni, és ragaszkodom (az asszony) a szép kerthez, akkor öntözőrendszer kell. A házilagos kivitelezés hátránya, hogy dolgozni kell, előnye, hogy olcsóbb. Az összeszerelés egy barkácsoló típusú felnőttnek nem kihívás, a szerelvények olyanok mint a LEGO, könnyen építhetőek. A kritikus pont a tervezés, ha ez nem megfelelő, a rendszer sosem lesz tökéletes. A kertet zónákra osztva kevesebb, alacsonyabb víznyomás esetén is működik az öntözőrendszer.

Az öntözőrendszer alapanyagok a neten webáruházakban is fellelhetőek, kedvező áron. Kedvencem a GARDENaWEBEN áthallásos nevével, http://www.gardenaweben.hu/ontozorendszer itt kiművelődve már magabiztosan rendelhettem meg a szükséges anyagokat. Ásót is árulnak, és sajnos az is kell.

Az alkatrészek az űrtechnológiát idézik, már a nevükkel is. A csepegtetős öntözőcső is létező dolog, mint ahogy a turbinás esőztető sem a fantázia szüleménye. De a csúcs, hogy ne keljen korán kelni az az öntözésvezérlő, ez az öntözőrendszer lelke. Mindent lehet állítani, minőségi cucc és megfizethető. A honlapon olvasva megtudtam, hogy engedélyezett kútról, vagy külön mérőóráról is üzemelhet az öntözőrendszer, így a csatornadíjat megspórolva fél áron locsolhatunk.

Tehát az öntözőrendszer előnyei:

  • Nem kell nekem birkózni a slaggal,
  • az automata a kellő időben a megfelelő mennyiségű vizet használja
  • külön mérőóránál, kedvező tarifa
  • szép kert

És a legfontosabb: irigy szomszédok, és boldog, elégedett feleség.

Vágjon bele bátran! Öntözőrendszert mindenkinek!