Csatornakamerázás

Csatornakamerázás
5 (100%) 1 Szavazat

Csatornakamerázás

 

A kamerás csatorna vizsgálat egyet jelent, az aktuális csatornahálózat teljes feltérképezésével, így az eszköz használatba vételével könnyedén megállapítható a hiba pontos helye, ezáltal a bontási terület nagy mértékben szűkíthető a hiba tényleges helyére.
Természetesen önmagában a hiba pontos helyének meghatározása nem elégséges, éppen ezért képes a rendszer, álló illetve mozgógépet is készíteni a csatorna-kamerás vizsgálatról, amely több formában, számos adathordozón is megtekinthet otthonában.
Egy kamerás csővizsgálat a szivárgás és repedés megtalálásában is hathatós segítséget nyújthat, hiszen nyomvonal meghatározás és vizuális képalkotás során meg lehet a szivárgás, törés helyét találni.

Sokszor előfordul az a jelenség is, hogy nem ott található a csatorna vezetéke, ahol az a műszaki rajzon megjelölték. Pont ezért van szükség sok esetben olyan kamerás csővizsgáló rendszerre, amely képes a méterek számlálására. Az ilyen típusú kamerák felhasználásával képesek lehetünk arra, hogy a teljes csőszakaszt feltérképezzük az adott ingatlan esetében.

A kamerás ’bejárás’ folyamatának végeztével akár arra is képes a rendszer, hogy az elkészült anyagból csatorna-nyomvonal rajzot készítsünk, ezáltal pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen az aktuális csatornahálózat állapota és fekvése az ingatlanon belül.